сряда, 2 декември 2009 г.

Усмихни се, казват, че не боли!

Не винаги е задължително пътят към щастието да е трудно достижима цел, осеяна с безброй премеждия и клопки. Успешното достигане до това състояние е изцяло в собствените ни ръце, освен това на помощ ни идват и 10 лесно приложими правила, които могат да ни помогнат да се докоснем до това толкова здравословно, но напоследък все по-рядко състояние.
Ето и 10 правила, които ще те накарат да се усмихваш по-често:

  1. Крайно време е да се обадиш на онзи приятел, с когото все се каните да излизате, но никога не го правите
  2. Стига с тези екшъни, драми и насилие…трябва да смениш жанра, изгледай някой неангажиращ ситком или предаване
  3. Спортът е много важен – зарежда те с енергия, повишава тонуса, укрепва тялото. Три пъти седмично за около 30 минути са в състояние да направят чудеса.
  4. Ако все още имаш телевизионен приемник вкъщи, ще трябва да намалиш облъчването с информация от него на половина.
  5. Научи се да си купуваш преживявания, а не стока – отиди на концерт, на кино, театър или нещо по-различно – изкачи някой връх, направи нощен преход през планината. Избери си нещо екстремно, което ще раздвижи кръвта ти и ще покачи адреналина.
  6. Намери си или започни ново хоби, присъедини се към някаква организация или започни да откриваш дълбоко скритите си таланти.
  7. Стреми се да прекарваш повече време на слънце. Около 20 минути на ден са достатъчни да се заредиш с позитивна енергия от слънцето.
  8. Открий музиката за твоята душа, пускай я всеки ден преди или на път за работа. Само 10 минути на ден са в състояние да те преобразят.
  9. Вземи си домашен любимец, така ще имаш още една причина да прекарваш повече време в парка.
  10. Поне за седмица се опитай да останеш в информационна мъгла, като забравиш за вестници, списания и телевизия.
Хората, с позитивна нагласа са в състояние да си поставят по-високи цели за бъдещето и в същото време притежават повече енергия и мотивация, за да ги постигнат. Често пъти тези хора успяват да реализират плановете си със съсвсем малко усилия. Техните цели са ясно конкретизирани, те имат способността да виждат не само отделните детайли, а цялата картина.
А сега слагай една усмивка на лицето и помни, че това как се чустваш и какво ще ти се случи зависи до голяма степен от теб.