понеделник, 30 ноември 2009 г.

Ще спират " ГОЛЕМИЯТ КЕШ " както и други игри

В понеделник, правителството ще внесе закон за забрана на всякакви SMS-игри, с изключение на тези с благотворителна цел. Мотивите на управляващите са следните:
Първо -  Повечето от хората изпращащи SMS-и са с нисък социален статус, лесно поддаващи се на манипулация. Участието им в тези игри допълнително утежнява за тях последиците от кризата и им вдъхва неосъществими надежди за светло бъдеще, които след като не се сбъднат водят до мисли за самоубийство.
Второ: Самата постройка на SMS – игрите е изградена на измамна схема, ловко използвана в престъпните среди за натрупване на богатство. Механизма е следния: Подкупват се разни известни но алчни персони, които да подканват обикновенните зрители да пускат SMS-и , уж че от тях зависи нещо. След това обещават голяма награда, която се печели от едно или няколко подставени лица, показвайки ги по телевизията с цел да вдъхнат увереност на зрителите , че и те може да са на тяхно място.
Трето – самите игри служат успешно и се управляват от престъпните среди в страната с цел изпиране на незаконно придобитите от друга престъпна дейност средства.
Освен забраната, ще се проучи и количеството на спечелените до този момент средства по гореизложената престъпна схема и те ще бъдат конфискувани в полза на държавата и внесени в бюджета.