вторник, 8 декември 2009 г.

Клонинги от... восък

За да се сдобиете с восъчна фигура, първо трябва да привлечете общественото внимание върху себе си. Най-често със свои двойници от пчелен восък могат да се похвалят звездите от шоубизнеса.

Основните техники за създаване на восъчни модели са две – или с директна отливка, или с ръчно моделиране. И двата метода са широко разпространени. Освен Лондон с музеи за восъчни фигури се гордеят и много други градове по света като Ню Йорк, Мадрид, Мексико сити. Любопитно е да отбележим, че първо се прави цялата фигура, а след това се поставят зъби, очи, коса, вежди и всякакви други „допълнения”. Ако по ръцете или тялото на фигурата трябва да има косъмчета, то те се поставят едно по едно. И това не е всичко. Едва след цялата тази процедура се нанася грим от специалисти. Тежестта на една фигура е около 45 килограма. А изработката отнема приблизително шест месеца.

Антонио Бандерас има своя статуя от восък в музея в Мадрид. Определено оригиналът (вдясно) изглежда по-добре.

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_5218.jpg

Зад клонинга на Дейвид Бекъм се вижда и статуята на съпругата му Виктория, която ревниво пази известния си мъж. И тук, както и при Бандерас, оригиналът хваща повече окото. А и все пак по-често виждаме Дейвид без тениска, докато восъчната фигура показва Бекъм в строг костюм.

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_5219.jpg

Звездната двойка Брад Пит-Анджелина Джоли има повече от един клонинг. И от восък (първите две снимки), и в оригинал, двамата предизвикват въздишки както у жените, така и у представителите на силния пол.

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_5222.jpg


http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_5221.jpg

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_5220.jpg

Толкова много почитателки има актьорът Джордж Клууни (оригиналът е вдясно), че негови восъчни фигури се намират в десетки музеи по света. На всяка една от тях Джордж изглежда почти толкова секси, колкото е в действителност.

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_5223.jpg