вторник, 1 декември 2009 г.

6 необикновени холни маси

Всеки хол би изглеждал празен и незавършен без ниска холна маса. Основната идея на тази мебел обаче не е да запълва празното пространство, а да бъде полезна и практична. Разбира се дизайнерите мислят по друг начин и според тях холната маса е един от начините да направите хола си по-атрактивен и стилен. Вижте някои от техните предложения…

Маса за кафе от Исаму Ногучи
Дизайнът е изключително прост, но ефектен. Използвани са само 3 части – стъклото и 2 елемента които са изработени от абаносово дърво, орех или череша и оформят интересна фигура.

Холна маса от Ногучи

Холна маса от Исаму Ногучи

Маса за кафе от Gamelli
Това е една доста скъпа холна маса – цената и е над 3000$. Идеята обаче е оригинална. Комбинирането на две маси в една е практично решение за по-малки стаи.

Маса за кафе от Gamelli

Маса за кафе от Gamelli

Маса-джаги
Няма как да говорим за необикновени холни маси и да пропуснем това уникално решение, изработено от Howard Bushell. Преставете си как ставате сутрин и докато си пиете кафето по пантофи играете със сина си футбол. Това може да стане и реалност, ако сте готови да похарчите за тази необикновена маса около 7600$.

Маса-джаги

Маса-джаги

Ако това предложение ви развълнува, вижте още кухненски и холни маси с вградени игри.

Холна маса от Afiddesign
Поредната интересна дизайнерска идея. Тази маса също е подходяща за малки помещения. Дизайнът е модерен, стилен и без ръбове.

Модерна маса от Afiddesign

Модерна маса от Afiddesign

Маса-количка от Ego
Лично на мен тази маса ми хареса много. Освен стилният дизайн и елегантната форма, тя лесно може да бъде премествана. Особено ако се налага ежедневно да го правите (за да разпъвате дивана например), тази маса е прекрасно решение за Вас. Цената и е от порядъка на 200GBP.

Маса количка

Маса количка

Масата-куфар
Това отново е решение за малки помещения. По-скоро тази маса е подходяща, ако се използва рядко и обикновено стои прибрана или пък я ползвате за пикник. Изработена е от бреза и според производителите може да издържи до 30кг.

Маса-куфар

Маса-куфар

Маса-куфар

Маса-куфар

Източници:
http://akaristore.stores.yahoo.net/nogcoftab.html
http://freshome.com